hulp-voor-haagse-gezinnen

Hulp en advies in de gemeente Den Haag

De belangrijke hulpverleners in Den Haag zetten we hier graag voor je op een rijtje.

Zorg, werk, schooltaken en ontspanning lopen meer door elkaar dan normaal. Hoe leidt je dat in goede banen en waar kun je terecht als dat niet goed lukt? Als je de situatie niet meer als gezin kunt oplossen is het fijn te weten dat er hulp is voor jou en je gezin.

Ook als je terugkijkt op de afgelopen weken en ziet dat dingen niet zo lekker lopen, en je daar graag iets aan wilt doen kun je bij hulpverleners terecht. De belangrijke hulpverleners in Den Haag zetten we hier graag voor je op een rijtje. 

 

Hier vind je hulp voor je gezin

 

Centrum voor Jeugd & Gezin 

Belangrijk: de jeugdgezondheidszorg beperkt de contactmomenten voor kinderen vanaf 14 maanden. Jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van CJG Den Haag zijn nu hard nodig bij GGD Haaglanden en de zorg voor de allerkleinsten.
Bij CJG gaan de volgende afspraken door: maternale kinkhoest (22 weken prik voor zwangeren), 4 weken consult (1e bezoek pasgeborene aan de jeugdarts) en alle vaccinaties voor kinderen tot en met de 14 maanden prik (BMR). Ook de afspraken met de gezinscoach gaan gewoon door: we bedenken samen hoe we dat het beste doen. Het kan zijn dat we elkaar bellen.
CJG Den Haag: www.cjgdenhaag.nl, tel 0800-2854070 (van 08:30-17:00) en mail cjg.jgz@denhaag.nl

GGD 

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) is de gezondheidsdienst voor alle inwoners van de gemeenten in de regio Haaglanden. De GGD houdt ook bij hoeveel besmettingen er in de regio zijn.  Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten (hoesten, verkoudheid en/of koorts) door de GGD getest worden op het coronavirus. Je kunt bellen voor een test met het landelijke telefoonnummer 0800-1202. GGD Haaglanden heeft in Nootdorp een testlocatie ingericht om mensen met klachten die passen bij de ziekte COVID-19 en die wonen of werken in de regio Haaglanden te testen.
GGD Haaglanden algemeen: www.ggdhaaglanden.nl (088)-355 01 00
GGD Haaglanden coronatesten

Veilig Thuis

Gaat het thuis niet goed, of ben je bezorgd over iemand in jouw omgeving? Neem dan contact op met Veilig Thuis Haaglanden. Je kunt ze 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. Is er direct gevaar? Bel dan met 112.
Veilig Thuis Haaglanden: ​0800-2000

Kindertelefoon 

Ook voor je kinderen is dit een rare tijd. Kinderen kunnen elke dag van de week van 11:00 tot 21:00 uur hun zorgen en hun verhaal delen met de vrijwilligers van de Kindertelefoon. Bel gratis en anoniem 0800-0432 of gebruik de chat.

Foto: rawpixel 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud