vragenlijst voor ouders van het ncj

Balansmeter: het effect van corona op gezinnen

Corona speelt al een jaar de hoofdrol in ons leven. Dat heeft grote gevolgen voor ouders. Zij moeten gezin, thuisonderwijs en thuiswerken combineren. We weten dat dat een hele kluif is. Lukt je dat? En hoe dan? Deel jouw ervaringen voor 3 maart met het NCJ in de Balansmeter van het NCJ.

Ouderschap in balans?
Hoe ervaren je het ouderschap in deze tijd? Valt het zwaar of is het goed te combineren allemaal? Deel jouw ervaringen met NCJ door de Balansmeter in te vullen. 

Direct naar de Balansmeter ➡️ 

Het invullen van de Balansmeter is volledig anoniem, bestaat uit 8 vragen en kost ongeveer 2 minuten tijd om in vullen. De Balansmeter peiling kan van 10 februari tot en met 3 maart worden ingevuld. 

Waarom de Balansmeter?
Met de gegevens uit de Balansmeter krijgt NCJ een idee over de draagkracht en draaglast die ouders zelf ervaren. Op basis van dit inzicht kunnen praktijk en beleid daarbij passende interventies en zorg inzetten en volgen in welke mate en tot wanneer dit nodig is. 

Deze Balansmeter is een 3de onderzoek op rij. Eerder werden de uitkomsten van het onderzoek meegenomen in de afweging om de scholen en kinderdagverblijven wel of niet te openen. En het wordt gebruikt om ouders goed te ondersteunen vanuit de jeugdgezondheidszorg. 

Over het NCJ
Het NCJ is het innovatie- en kenniscentrum voor de Jeugdgezondheidszorg. Zij dragen bij aan een gezonde, veilige en fijne omgeving waar kinderen zich goed kunnen ontwikkelen door de jeugdgezondheidszorg te ondersteunen. 

 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud