Haagse eindexamenleerlingen hijsen de vlag op Nationale Slaagdag

4 juni is Nationale Slaagdag

Geen eindexamens, geen ‘dag van de examenuitslag’. Op Nationale Slaagdag hingen alle geslaagde middelbare scholieren de vlag uit.


Scholieren in heel Nederland hangen de vlag uit om te vieren dat ze geslaagd zijn voor hun eindexamens. Normaal gebeurt dit zodra de resultaten van het Centraal Examen binnen zijn. Omdat het examen dit jaar wegviel, is de Nationale Slaagdag in het leven geroepen. De dag is georganiseerd door het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS), in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Geslaagd of niet?

Afgelopen donderdag was het toch nog een spannende dag voor sommige eindexamenleerlingen. Wist een deel van de leerlingen al weken dat ze hun middelbare schooldiploma op zak hadden, andere leerlingen moesten echt nog tot 4 juni nagelbijten en afwachten of hun cijfers voldoende waren. Door het vervallen van de eindexamens, beoordeelden docenten zelf of de resultaten van de leerlingen voldoende waren.

Voor alle geslaagden: gefeliciteerd! Geniet, vier (bescheiden) feest…en houd afstand!

Beeld: De Haagse Desteny (16, MAVO) en Arend (16, MAVO) hesen samen met Hilbert Bredemeijer, wethouder van Onderwijs de vlag, mét rugzak, op het dak van het Haagse stadhuis.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud