Ontdek samen de natuur met de opdrachten van NatuurWijs

Buiten leren, ontdek samen de natuur

Binnenzitten beu? Genoeg van die computer? Trek je schoenen aan en leer van buiten met de natuuropdrachten van de boswachter.
Op de website van NatuurWijs vind je meer dan 100 opdrachten voor buiten. Doe-opdrachten, denkopdrachten en knutselopdrachten. Ingedeeld op leeftijd én op jaargetijde. De opdrachten kun je downloaden als pdf en eventueel printen.

Onze Top 3


Natuurletterbak

Maak van lege eierdozen een letterbak. Knip de deksels van de dozen en plak ze naast elkaar op karton of op een stevig vel papier. Je hebt 26 vakjes nodig. Versier de letterbak en schrijf op de bodem van elk vakje een letter van het alfabet. Klaar? Ga dan naar buiten en probeer bij elke letter iets te vinden. De b van blad, de s van spin (durven jullie?), enzovoorts…!

Bewegen als een dier
Bedenk samen een dierenevenwichtsparcour. Spring als een kikker van tegel naar tegel, sta als een ooievaar op één been, loop over een muurtje als een kat, hang aan een tak als een aap en tijger als een…tijger!

Zelfgemaakte weegschaal
Is een dennenappel zwaarder dan een appel? Kom erachter met je zelfgemaakte weegschaal! Wat heb je nodig? Een kledinghanger, touw en twee lege (dezelfde) emmers. Knoop de emmers aan een even lang stuk touw aan beide hoeken van de kledinghanger. Hang je weegschaal aan een tak en wegen maar!

Enthousiast en wil je meer ontdekken in de natuur? Op de website van NatuurWijs vind je nog veel meer opdrachten!

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud