Bel het landelijk nummer voor een afspraak op de testlocatie in Den Haag

GGD Haaglanden – Testen op het coronavirus

Vanaf maandag 1 juni kun je bellen het het landelijke nummer 0800-1202 als je milde klachten hebt die passen bij de symptomen van corona. GGD Haaglanden voert de tests uit.

Heb je milde klachten zoals hoest of koorts en denk je dat je corona hebt? Dan blijf je thuis en laat je je testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Door iedereen met klachten te testen wordt snel duidelijk waar het virus eventueel oplaait en kunnen snel maatregelen genomen worden.

Welk nummer kun je bellen?

Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten (hoesten, verkoudheid en/of koorts) door de GGD getest worden op het coronavirus. Je kunt bellen voor een test met het landelijke telefoonnummer 0800-1202. GGD Haaglanden heeft in Nootdorp een testlocatie ingericht om mensen met klachten die passen bij de ziekte COVID-19 en die wonen of werken in de regio Haaglanden te testen.

het landelijke nummer om te bellen bij klachten is 0800-1202

De verwachting is dat de eerste dagen veel mensen tegelijk zullen bellen. Hierdoor kan het in het begin soms langer duren om een afspraak te maken en getest te worden.

Beeld: (c) Jurriaan Brobbel voor GGD Haaglanden

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud