speuren naar sporen bij de papaver

Diersporenspeurtocht en expo in De Papaver

Wil je leren over wie welk spoor maakt, doe dan de Diersporenspeurtocht in het Heempark.
Dieren laten allerlei sporen achter: pootafdrukken, vraatsporen, poep, veren, nesten, molshopen, enz. Als je die sporen leert herkennen kun je ontdekken welke dieren in een bos, park of je eigen tuin leven. De speurtocht door het Heempark is leuk voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Het materiaal voor de speurtocht kun je downloaden op de website van De Papaver via de link onderaan dit artikel.

Expo: Speuren naar sporen

Tot april 2022 is in de exporuimte de tentoonstelling ‘Speuren naar sporen’ te zien, een interactieve tentoonstelling voor alle leeftijden. Dieren kan je niet altijd zien, maar ze laten wel sporen na. In de tentoonstelling leer je allerlei soorten sporen herkennen. Van afdrukken van poten en etensresten tot poepjes van insecten, vogels en zoogdieren. Door de tentoonstelling word je een echte natuurdetective. Je kennis en kijk op de natuur om je heen wordt zo een stuk leuker en interessanter. Want ook al zie je dieren vaak niet, ze zijn er wel!

Over De Papaver

Ken je De Papaver nog niet? Het is het duurzaamheidscentrum van Delft. De organisatie wil jong én oud helpen de natuur te beleven. Het bezoekerscentrum bestaat uit een expo, winkel en een tuin.

Naar de diersporenspeurtocht ▶️

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud