tips van musea en bibliotheek

Doetip – Lekker bezig met bieb en museum

In bibliotheken en musea wordt niet stilgezeten. Heb je zin in een knutseltip, voorleesverhaal, ridderbootcamp (met de kinderen) of online cursus (voor jezelf), lees dan verder!

Huis van het Boek

Maak wc-papier, bedruk een mondkapje of creeër een inktmonster met de online workshops van Huis van het Boek ➡️ 

De verhalenreis

In vijf video’s duikt de Verhalendame van het Kinderboekenmuseum online ➡️ met jou in een nieuw verhaal van steeds weer een andere meesterverteller. In een korte video geeft ze je een prikkelend voorproefje van steeds een nieuw verhaal, aanleiding om vervolgens zelf het boek te gaan lezen. Laat je verrassen en droom weg naar nieuwe werelden. Van De tuinen van Dorr tot Lampje en van Spinder tot Minoes!

Zo fit als een ridder

Een ridder wordt je niet zomaar. Zware zwaarden en vurige paarden, dat vraagt om conditie en kracht. Met de  ridderbootcamp van het Muiderslot ➡️ hebben jouw toekomstige kasteelheren en prinsessen een pittige, vrolijke workout te pakken. Zet je sporthelm maar op.

De Biebboys

Joran en Kees, beter bekend als De BiebBoys van Bibliotheek Gelderland-Zuid, hebben een Super Lockdown Challenge voor je! In zes  filmpjes zitten aanwijzingen voor je verstopt. Welkom in de grappige, chaotische weetjeswereld van de Biebboys ➡️

Leer iets nieuws

Als lid van de Openbare Bibliotheek kun je gratis tientallen online cursussen ➡️ volgen. Van Photoshop tot Powerpoint, van solliciteren tot business English, en van programmeertalen tot podcasts: er zit voor iedereen wel wat bij!

Beeld: (c) De Biebboys

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud