informatie voor jongeren en studenten in den haag

Gemeente Den Haag roept jongeren op: laat je testen op corona

Er is een sterkte groei van het aantal besmettingen onder jongeren in de grote (studenten-)steden. Ook in Den Haag zien we zorgelijke cijfers.

Doe wat moet

Het coronavirus bestrijd je samen. Je aan de regels houden is belangrijk voor jezelf. En voor je ouders, opa en oma of (andere) mensen in je omgeving. Neem je verantwoordelijkheid, en spreek anderen aan als ze zich niet aan de regels houden. Doe wat nodig is om het virus niet verder te verspreiden: doe wat moet. Je laat je toch ook testen bij een SOA? Dit zijn de corona-regels:

  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis bij (milde) klachten – verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, keelpijn.
  • Maak bij (milde) klachten een afspraak voor de gratis coronatest. Ook als je twijfelt.

Hoe maak ik een afspraak?

Heb je klachten die kunnen wijzen op het coronavirus (COVID-19)? Maak dan een afspraak via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of online via rijksoverheid.nl/coronatest. Je krijgt dan een datum en tijdstip door per e-mail of sms. Neem je ID-kaart, rijbewijs of paspoort mee naar de test. Het testen zelf duurt een paar minuten. Je bent ongeveer 10 minuten in de teststraat.

De GGD streeft ernaar om binnen 48 uur de uitslag te geven. Vanwege drukte kan er meer tijd overheen gaan. Blijf thuis tot de uitslag bekend is. Ga niet naar school, sport of college en laat je anderen jouw boodschappen regelen.

Online en fysieke lessen op mbo, hbo of universiteit

Elke student krijgt van de onderwijsinstelling te horen hoe en op welke manier de lessen/colleges worden gegeven. Hou je e-mail/post in de gaten. Algemeen geldt:

  • Hbo en universiteit gaan beperkt open voor praktijklessen, examens en tentamens. Ook hier geldt dat het belangrijk is dat studenten en docenten 1,5 meter afstand houden van elkaar. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Introductietijd en studentenverenigingen

De introductieweek Oh Oh Intro ging dit jaar niet door. Wil je toch kennismaken met 1 van de studentenverenigingen van Den Haag of wil je lid worden? Kijk dan op studeerindenhaag.nl.

Meer info over het coronavirus

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud