de vaccinaties bij GGD Haaglanden zijn gestart

GGD Haaglanden gestart met coronavaccinatie

In Nederland is op woensdag 6 januari begonnen met vaccineren. Delft en Den Haag vallen onder de GGD Haaglanden. Daar zijn op 11 januari de eerste zorgmedewerkers gevaccineerd.

De GGD begint met het zorgpersoneel

De GGD begint met het vaccineren van zorgpersoneel. Dat gebeurt eerst bij het Stadion van ADO Den Haag. Er komen in de loop van de tijd meer plekken bij, ook in de gemeenten zelf.

Testlocaties en vaccinatielocaties blijven apart

Veel mensen willen niet voor een vaccinatie naar een testlocatie komen. Ze zijn bang om een besmetting op te lopen. De GGD verwacht ook dat de teststraten en het personeel van de teststraten nodig blijven voor het testen.

Het zorgpersoneel krijgt eerst een brief

Zorgpersoneel kan een telefoonnummer bellen en zelf een afspraak inplannen. Na het zorgpersoneel en kwetsbare mensen komt uiteindelijk iedereen aan de beurt. Je hoeft zelf nu niets te doen. Als je aan de beurt bent, krijg je bericht.

Inwoners regio Haaglanden

Na de zorg volgen medische risicogroepen en ouderen en daarna de rest van de bevolking. Uitgaande van de totale groep 18-60 jarigen in regio Haaglanden, bereiden de GGD zich voor om (ongeveer) 550.000 inwoners te vaccineren.

GGD Haaglanden heeft voor de informatie over vaccineren vast een speciale pagina aangemaakt: GGD Haaglanden – Coronavaccinatie ➡️ 

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid ➡️ staat de meest actuele informatie over vaccineren tegen COVID-19. Wil je liever iemand spreken? Het landelijke informatienummer 0800-1351 is er voor iedereen die vragen heeft over het coronavaccin.

Foto: (c) Sander Foederer,  Den Haag 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud