Het Nibud geeft tips als je geldzorgen hebt door de coronacrisis

Goed voornemen: meer grip op je geld

Een nieuw jaar kan een moment zijn om weer even goed naar je inkomsten en uitgaven te kijken. Staat meer grip op mijn geld ook in jouw lijstje van goede voornemens? Dan helpt bijvoorbeeld het Nibud om hiermee effectief aan de slag te gaan.

Voor wie door de coronacrisis veel minder inkomen heeft, wordt geld snel een probleem. Ontwikkelingen thuis, in je werk, of misschien een opleiding naast je werk, een grote reis, scheiding of andere verandering kan ervoor zorgen dat je weer even goed wilt kijken naar je huishoudboekje.

Het helpt om te proberen overzicht te houden in je inkomsten en uitgaven, en op tijd actie te ondernemen als het mis dreigt te gaan. Op de website van het Nibud krijg je tips als het gaat over je maandbudget, het aanvragen van noodregelingen en het aanvragen van uitstel van betaling.

Op de speciale pagina nibud.nl/corona staat een overzicht van de belangrijkste kennis over dit onderwerp. Deze pagina wordt regelmatig bijgehouden. Ook vind je er links naar andere instanties met belangrijke en nuttige informatie als het om geld gaat.

Lees ook het artikel over ‘Goede geldvoornemens’ ▶️

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud