grow it app helpt jongeren tijdens de coronacrisis

Grow It! helpt jongeren tijdens de coronacrisis

Met de app ‘Grow it!’ krijgen jongeren meer inzicht in hoe ze zich voelen en krijgen ze dagelijks een leuke challenge ter ondersteuning van de dagelijkse stress tijdens de coronacrisis.

Terwijl de basisscholen weer opstarten zitten middelbare scholieren en studenten nog steeds thuis. Veel jongeren kampen met onzekerheid door de coronacrisis. Zij kunnen niet naar school, moeten hun contact met leeftijdgenoten beperken en zoveel mogelijk in huis blijven. Er kunnen bovendien spanningen ontstaan in de thuissituatie. Dit alles maakt jongeren kwetsbaar voor stress, sociale isolatie, … eenzaamheid, angst en somberheid.

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en de Tilburg University lanceerden daarom samen met de Gemeente Rotterdam, de Grow It! app. Met deze app krijgen jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar meer inzicht in hoe ze zich voelen en krijgen ze dagelijks een leuke challenge ter ondersteuning van de dagelijkse stress tijdens de coronacrisis. Gebruik van de app is leuk, gratis, anoniem en veilig. Grow It! is onderdeel van een grootschalig onderzoek onder leiding van kinder- en jeugdpsychiater prof. dr. Manon Hillegers.

Lees meer over Grow It! via de website of kijk het filmpje.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud