vaccineren: voor jezelf voor elkaar

Haagse vaccinatieweek: voor jezelf voor elkaar

Vandaag, maandag 7 september, start de 1e Haagse vaccinatieweek. Het thema is ‘Voor jezelf voor elkaar’. Den Haag wil dat alle kinderen veilig en gezond opgroeien. Vaccineren is dan belangrijk.

In Den Haag is minder dan 90% van alle kinderen gevaccineerd. Om iedereen te kunnen beschermen, moet 95% van alle kinderen zijn gevaccineerd. Daarom houdt Den Haag de vaccinatieweek. Op het programma staan onder meer een spreekuur via Facebook, voorlichtingsbijeenkomsten en een pizzasessie met jongeren.

In Den Haag vinden we het belangrijk dat iedereen gezond en veilig opgroeit. Daarom nodigen wij zwangeren en kinderen uit voor het Rijksvaccinatieprogramma. De vaccinaties worden gegeven door onze jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen. Het vaccinatieprogramma is helemaal gratis. Het is ook belangrijk. De 12 infectieziekten waartegen we vaccineren komen nog maar weinig voor. Maar ze bestaan nog steeds. Is een kind niet gevaccineerd? Dan blijven deze ziekten gevaarlijk.​

Gratis vaccineren bij CJG Den Haag

Elk kind tot en met 18 jaar kan zich bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Den Haag laten vaccineren. Gratis en vrijwillig. Kijk voor meer informatie over vaccinaties op de website van CJG Den Haag (externe link).

 

Woensdag 9 september: bijeenkomst en spreekuur

Er is op woensdag 9 september een Facebookspreekuur vaccineren van 10.00 tot 11.30 uur.  Yvonne Turfboer, adviseur medische kwaliteit, beantwoordt samen met een jeugdverpleegkundige vragen van Haagse ouders en jongeren. Meedoen? Dat kan. Stel je vraag alvast via de chat op de Facebookpagina (externe link) van Centrum Jeugd en Gezin Den Haag. Je kunt ook tijdens het spreekuur aansluiten.

Woensdagavond is er een voorlichtingsbijeenkomst in Vadercentrum Adam, vrije inloop van 19.00 tot 20.30 uur: jeugdarts Esther Kuiper praat over vaccineren met bezoekers van het Vadercentrum.

 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud