de herhaalprik is er in het najaar

De herhaalprik komt eraan

Iedereen van 12 jaar of ouder die eerder gevaccineerd is tegen corona kan in het najaar een herhaalprik krijgen. De eerste prikken worden in september gepland. 

Herhaalprik tegen corona in het najaar voor iedereen van 12 jaar of ouder

Er wordt rekening gehouden met een nieuwe coronagolf in het najaar. Om te zorgen dat de kans daarop kleiner is kun je een herhaalprik halen tegen corona. De herhaalprik tegen corona houdt je bescherming tegen het virus op peil. Zo worden minder mensen ziek en lopen kwetsbare mensen minder risico. Eerst zijn zorgmedewerkers en mensen met een verhoogd risico op ziekenhuisopname en overlijden aan de beurt. Daarna kan iedereen ouder dan 12 jaar die wil een herhaalprik krijgen. Voor jongere kinderen is de herhaalprik niet nodig.

Nog niet gevaccineerd?

Wanneer je nog geen enkele coronaprik heb gehad kun je daar meteen mee beginnen. Je krijgt dan twee keer een prik. Je hoeft niet te wachten tot het najaar. Heb je corona gehad, dan is 1 prik genoeg en kun je die vanaf 8 weken na de besmetting halen.

Is er verschil tussen de booster en de herhaalprik?

Dat is hetzelfde. De GGD heeft besloten om vanaf nu het Nederlandse woord herhaalprik te gebruiken in plaats van het Engelse woord booster.

Wil je meer lezen over de herhaalprik? Bekijk dan het artikel op de website van de GGD ▶️ of lees de informatie op de speciale website mijnvraagovercorona.nl ▶️

Maak je je zorgen of je de prik wel wilt halen omdat je bang bent voor naalden? Lees dan ook ons artikel over prikangst ▶️

Beeld: (c) Rijksoverheid – mijnvraagovercorona.nl

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud