Hoe maak je een goede omgangsregeling tijdens de Coronacrisis

Hoe doen we het met de omgangsregeling?

Ben je gescheiden en zorg je samen voor de kinderen? Dan kan de coronacrisis je behoorlijk wat vragen bezorgen.

De omgangsregeling

Is je kind nog steeds de ene week bij jou en de andere week bij je ex? Of is het verstandiger om het anders te doen deze weken? Het is voor een kind in ieder geval heel belangrijk om contact met allebei de ouders te hebben. Sterker nog: daar heeft je kind recht op. Want als een kind één van beide ouders niet meer kan zien, geeft dat veel stress, boosheid en verdriet.

Duidelijkheid
Daarom is het belangrijk om als ouders een duidelijke omgangsregeling af te spreken. Bijvoorbeeld zo:

  • Leg alle tijdelijke veranderingen duidelijk uit aan jullie kind en gebruik daarbij allebei dezelfde woorden.
  • Bepaal of de gebruikelijke omgangsregeling gewoon door kan gaan of dat er een aanpassing nodig is.
  • Overleg samen hoe jullie het contact met de kinderen allebei zo goed mogelijk vorm kunnen geven, zodat je kind zowel contact heeft met papa als met mama.

Tips

Op de website van het Nederlands Jeugd Instituut (https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Ouders/Bijzondere-situaties/Omgangsregeling-gescheiden-ouders-voor-ouders) vind je nog meer informatie en tips over de omgangsregeling in coronatijd. Je kunt er lezen wat moet en wat mag, en wat je kunt doen als het niet goed loopt.

Kijk ook onderstaande animatie met informatie over de omgangsregeling tijdens de coronacrisis voor gescheiden ouders. Gebruik de tips, ga in gesprek en zorg dat je samen een regeling kunt treffen die past en aansluit bij de richtlijnen van de corona-crisis.

 

Vragen?

Stel ze aan het Kenniscentrum Kind en Scheiding: Telefonisch of via WhatsApp: via 06-11259195 – ma t/m vrij van 09.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot 20.00 uur. Per e-mail: info@kenniscentrumkindenscheiding.nl

Ook is het mogelijk om een online adviesgesprek te voeren. Dit kan bijvoorbeeld met een maatschappelijk deskundige, advocaat, mediator, psycholoog of stiefcoach. Neem hiervoor contact op per mail of telefonisch.

 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud