Veilig Thuis heeft tips wat kinderen kunnen doen als ze zich thuis niet veilig voelen

Hoe overleef ik…de coronatijd?

Door het coronavirus zitten we allemaal thuis. Je ouders, en jij. Maar wat als je je thuis niet fijn of veilig voelt?

Hulp voor kinderen en jongeren

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er veel is veranderd. Om te voorkomen dat het virus zich verspreidt, moeten we allemaal zoveel mogelijk binnen blijven. Je ouders gaan niet of minder vaak naar het werk, jij kan niet meer naar school en vriendjes en familie bezoeken is ook lastig. Dat is wennen, voor iedereen. En extra lastig als je je thuis niet fijn of veilig voelt.

Belangrijk om te weten

Maken jouw ouders veel ruzie? Zijn ze sneller of vaker boos op je? Het allerbelangrijkste om te onthouden is dat deze coronatijd voorbij gaat. En dat het niet jouw schuld is. Je bent niet alleen, ook al kan dit wel zo voelen.

Kun je met iemand praten? Bijvoorbeeld bellen met je opa of oma, even kletsen met de buurvrouw, chatten met een vriend of vriendin of bellen met je juf of meester.

Praat je liever niet met een bekende? Er zijn ook verschillende organisaties die je verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld de Kindertelefoon. Bel gratis naar tel. 0800-0432 of gebruik de chatfunctie: https://www.kindertelefoon.nl/chatten-of-bellen.

Meer informatie

De organisatie Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Veilig Thuis heeft twee downloads gemaakt met informatie over wat je kunt doen, en wie je kunt bellen als het thuis niet goed gaat of als je je zorgen maakt om een vriend of vriendin. Kies hieronder jouw leeftijd om het informatieblad te bekijken en downloaden.

[Ik ben tussen de 6 en 12 jaar]

[Ik ben tussen de 12 en 18 jaar]

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud