hulp-voor-haagse-gezinnen

Hulp en advies in de regio Nijmegen

De belangrijke hulpverleners in de regio Nijmegen zetten we hier graag voor je op een rijtje.

Als je de situatie niet meer als gezin kunt oplossen is het fijn te weten dat er hulp is voor jou en je gezin. Want: ineens is iedereen thuis. Zorg, werk, schooltaken en ontspanning lopen meer door elkaar dan normaal. Hoe leidt je dat in goede banen en waar kun je terecht als dat niet goed lukt? De belangrijke hulpverleners in de regio Nijmegen, plus daaronder de links naar de informatie van de verschillende gemeenten zetten we hier graag voor je op een rijtje. 

Hier vind je hulp voor je gezin

Sterker sociaal werk

Sterker is er voor jou als je het zelf even niet redt. Of je nu jong bent of oud. Onze sociale professionals en betrokken vrijwilligers helpen je vooruit en denken met je mee. Zodat jij je weer sterker voelt en beter kunt functioneren. 
Dat doen we bijvoorbeeld in de vorm van (school-)maatschappelijk werk, (ouderen)advies, praktische (vrijwilligers)diensten, mantelzorgondersteuning, dagbesteding, bemiddeling, training & coaching, gespreksgroepen en maatjesprojecten.
www.sterker.nl  / info@sterker.nl  / 088-00 11 333. Wat corona betekent voor onze dienstverlending lees je op onze corona-pagina: https://www.sterker.nl/corona-update/

GGD Gelderland-Zuid

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) is de gezondheidsdienst voor alle inwoners van de gemeenten in de regio Gelderland-Zuid. De GGD houdt ook bij hoeveel besmettingen er in de regio zijn. GGD Gelderland-Zuid heeft ook een speciale Corona-pagina met de aangepaste dienstverlening voor de jeugdgezondheidszorg.  
Vanaf 1 juni zijn coronatesten beschikbaar voor mensen met milde klachten: www.ggdgelderlandzuid.nl/coronatest 
Algemene contactinformatie: www.ggdgelderlandzuid.nl / info@ggdgelderlandzuid.nl / 088-144 71 11

Veilig Thuis Gelderland-Zuid

Gaat het thuis niet goed, of ben je bezorgd over iemand in jouw omgeving? Neem dan contact op met Veilig Thuis Gelderland-Zuid. Je kunt ze 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. Is er direct gevaar? Bel dan met 112. Veilig Thuis Gelderland-Zuid: 0800-2000

MeerVoormekaar

Voor welzijn in Druten en Wijchen – Nu de kinderen niet naar school gaan kan de spanning thuis oplopen. Dit kan uiteenlopen van irritatie tot flinke ruzie of erger. Tussen ouders onderling, tussen ouders en kinderen of tussen kinderen onder elkaar. Medewerkers van MeerVoormekaar zijn, tot het leven weer normaal is, elke doordeweekse middag van 13:00 tot 17:00 uur telefonisch beschikbaar voor jeugd en hun ouders. Wij bieden een luisterend oor, denken mee in het vinden van oplossingen of geven tips en advies.
Anton de Boer               06 39 11 41 36
Ronald van Goethem    06  33 63 40 33
Josien Warris                 06 39 11 41 34
www.meervoormekaar.nl / info@meervoormekaar.nl

Bindkracht10

Bindkracht10 komt voort uit Tandem Welzijn en Het Inter-lokaal. Al meer dan 50 jaar zetten wij ons in voor de mensen van Nijmegen. Je kent ons onder andere van materiële dienstverlening, opvoedondersteuning, Stips, opbouwwerk, jongerenwerk, activiteitenpleinen en tientallen andere diensten en projecten.
www.bindkracht10.nl / info@bindkracht10.nl / 024-365 01 11
Bindkracht10 heeft ook een speciale corona-informatiepagina.

Kindertelefoon 

Ook voor je kinderen is dit een rare tijd. Kinderen kunnen elke dag van de week van 11:00 tot 21:00 uur hun zorgen en hun verhaal delen met de vrijwilligers van de Kindertelefoon. Bel gratis en anoniem 0800-0432 of gebruik de chat.

Coronahulp in de verschillende gemeentes

Gemeente Berg en Dal

Voor vragen en informatie over Corona kunnen de bewoners van de Gemeente Berg en Dal terecht op de informatiepagina van de Gemeente Berg en Dal.
https://www.bergendal.nl/inwoners/producten-en-diensten-a-tot-z_45068/product/sociaal-team-berg-en-dal_1090.html

Gemeente Beuningen

Ben je op zoek naar hulp, voelt je je eenzaam of ben je op zoek naar informatie over het Coronavirus? De gemeente Beuningen biedt alle informatie aan op hun website.
https://www.beuningen.nl/Home/Coronavirus:NhDAQB7NQ-WEKPcoZBg58A/Hulp_en_initiatieven

Gemeente Druten

Heb je vragen over de maatregelen met betrekking tot Corona, wil je informatie met betrekking tot de dienstregeling en evenementen in Druten of ben je op zoek naar overige informatie over het Coronavirus? De gemeente Druten geeft toegang tot de belangrijkste informatie.
https://www.druten.nl/over-druten/coronavirus_45951/

Gemeente Heumen

Het Coronavirus vraagt van ons allemaal een andere levensstijl. De gemeente Heumen probeert mensen hier zo goed mogelijk bij te helpen. Heb je vragen of ben je op zoek naar informatie over het Coronavirus? Kijk dan op de website van de gemeente Heumen.
https://www.heumen.nl/inwoners/coronavirus_45867

Gemeente Nijmegen

Laptop aanvragen, extra hulp als de spanningen thuis oplopen: de informatiepagina van de gemeente Nijmegen over corona geeft toegang tot de meest belangrijke informatie.  https://www.nijmegen.nl/nieuws/nieuwsdossiers/dossier-coronavirus-covid-19/hulp-en-initiatieven/

Gemeente West Maas en Waal

Het Coronavirus roept veel vragen op bij mensen. Voor informatie over de maatregelen, soorten hulp en het praten met kinderen over het Coronavirus, kun je de informatiepagina bekijken van de gemeente West Maas en Waal.
https://www.westmaasenwaal.nl/corona

Gemeente Wijchen

Om de belangrijkste vragen met betrekking tot het Coronavirus te beantwoorden biedt de gemeente Wijchen onder andere informatie aan over de getroffen maatregelen en de impact op de dienstregeling en de evenementen. Voor meer vragen kun je ook terecht op de website van de gemeente Wijchen.  
https://www.wijchen.nl/in-wijchen

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud