hulp-voor-haagse-gezinnen

Hulp en advies in Delft

De belangrijke hulpverleners in Delft zetten we hier graag voor je op een rijtje.

Als je de situatie niet meer als gezin kunt oplossen is het fijn te weten dat er hulp is voor jou en je gezin. Zorg, werk, schooltaken en ontspanning lopen meer door elkaar dan normaal. Hoe leidt je dat in goede banen en waar kun je terecht als dat niet goed lukt? Dit zijn de belangrijke hulpverleners in de Delft.

Hier vind je hulp voor je gezin

Delft Support

Delft Support zorgt namens de gemeente Delft voor het uitvoeren van de jeugdhulp en de WMO.  Uiteraard is de dienstverlening momenteel aangepast. De telefonische loketten zijn wel open, je kunt op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bellen naar Delft Support (14015).

Spanningen in gezin
Lopen de spanningen in uw gezin hoog op? Als je al ondersteuning hebt vanuit Delft Support, kun je bellen met je contactpersoon van Team Jeugd of het Sociaal Team.
Heb je nog geen ondersteuning van Delft Support? Ook dan kun je bellen (14015) of mailen teamjeugd@delftsupport.nl naar Team Jeugd. Medewerkers maken momenteel vanwege corona geen afspraken thuis of op kantoor, maar zij kunnen wel telefonisch of online met je meedenken over een oplossing.

Jeugdgezondheidszorg

Op het consultatiebureau gaat een deel van de dienstverlening gewoon door. Op de website van JGZ staat hoe de dienstverlening er de komende tijd uitziet. Vanzelfsprekend wordt deze website actueel gehouden.

Vragen of zorgen?
Heb je vragen of maak je je zorgen over je kind? De informatielijn van de jeugdgezondheidszorg is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur, Telefoon: 088 – 054 99 99. Of stuur je vraag via WhatsApp naar: 085 – 808 15 67.

Delft voor Elkaar

Bij Delft voor Elkaar kun je terecht met al je (hulp)vragen; of het nu gaat om een luisterend oor, boodschappen doen, opvang voor de kinderen, etc. Dit kan voor jezelf zijn, maar ook voor een familielid, een vriend(in), buurman of buurvrouw. Bel gerust! Neem contact op via 015 – 7600 200 of via e-mail info@delftvoorelkaar.nl.

Crisis

Is er sprake van een crisis? Daarmee bedoelen we een situatie van acute onveiligheid voor kinderen/jeugdigen. Tussen 09.00 en 17.00 uur, bel Delft Support: 14015
Tussen 17.00 uur en 09.00 uur, bel het Crisis Interventie Team: 070 – 3795160

Scheiden

Heb je vragen over het thema scheiden? Stel ze aan het Kenniscentrum Kind en Scheiding:
Telefonisch of via WhatsApp: via 06-11259195 – ma t/m vrij van 09.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot 20.00 uur. Per e-mail: info@kenniscentrumkindenscheiding.nl
Ook is het mogelijk om een online adviesgesprek te voeren. Dit kan bijvoorbeeld met een maatschappelijk deskundige, advocaat, mediator, psycholoog of stiefcoach. Neem hiervoor contact op per mail of telefonisch.

Veilig Thuis Haaglanden

Gaat het thuis niet goed, of ben je bezorgd over iemand in jouw omgeving? Neem dan contact op met Veilig Thuis Haaglanden. Je kunt ze 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. Is er direct gevaar? Bel dan met 112.
Veilig Thuis Haaglanden0800-2000 Buren of naasten die zich zorgen maken kunnen terecht bij ikvermoedhuiselijkgeweld.nl of kunnen rechtstreeks bellen naar Veilig Thuis Haaglanden.

Kindertelefoon (Landelijk)

Ook voor kinderen is dit een rare tijd. Kinderen kunnen elke dag van de week van 11:00 tot 21:00 uur hun zorgen en hun verhaal delen met de vrijwilligers van de Kindertelefoon. Bel gratis en anoniem 0800-0432 of gebruik de chat.

Algemene vragen?

Bel dan tussen 9:00-17:00 met de bureaudienst van Team Jeugd (14015). Als je belt, kom je via een keuzemenu terecht bij een consulent van Delft Support. Die kan je helpen met je vraag over jeugdzorg of Wmo. Als alle consulenten in gesprek zijn, krijg je een medewerker van het Klant Contact Centrum aan de telefoon. Die zal een consulent vragen om je terug te bellen.

Foto: rawpixel

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud