dit kun je doen als je kind klachten heeft

Je kind is snotterig of heeft koorts? Wat nu?

In de koude maanden hebben we vaker last van een loopneus en een virus heb je zo te pakken. Naast het coronavirus kunnen jij en je gezin dus ook nog ‘gewoon’ ziek zijn. Wat te doen als je kind klachten heeft?

Het advies van de overheid is om bij klachten thuis te blijven. Je laat je kind testen bij de GGD of jullie doen een zelftest. Kies je voor de thuistest en is deze positief, dan maak je een afspraak voor een test bij de GGD.

Is de uitslag positief, dan komen de klachten door het coronavirus. De zieke gaat in isolatie, en het gezin gaat in quarantaine. Om te kijken wie er in quarantaine moet kun je de uitgebreide quarantaine-check raadplegen. Je kunt ook de korte informatiehulp▶️ gebruiken.

Als de uitslag negatief is, komen de klachten van een virus of bacterie. Je kind blijft thuis tot het weer fit genoeg is om naar school te gaan. Goed uitzieken zorgt ervoor dat de klachten niet snel weer terugkomen. Omdat hoesten en een loopneus best lang kan aanhouden kun je je huisarts om advies geven over hoe je weet of je kind weer naar school kan. De school kan je vertellen of je kind met zijn/haar klachten weer de klas in kan.

Schoolwerk of niet?

Door de lockdown zijn veel schoolvakken nu ook online te vinden. Het is verleidelijk om dan ook aan schooltaken te werken. Als je kind zich fit voelt kan het zeker online wat opdrachten doen, maar als je kind koorts heeft en zich ziek voelt kun je beter kiezen voor rust en ontspanning. Zorg voor genoeg frisse lucht en ga af en toe een blokje om.

Beeld: gpointstudio via www.freepik.com

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud