extra uitleg voor de eindexamens

Leren voor je (her)-examen

Tip voor ouders met een (her)examenkandidaat in huis: de site lerenvoorhetexamen.nl ▶️ helpt examenleerlingen vmbo, havo en vwo met extra uitleg om zich goed voor te bereiden op de (her-)examen. En dat is fijn, want niet iedereen kon goed bijblijven in een jaar van vooral online lessen.

De site bestaat sinds voorjaar 2021. Er zijn oefenexamens, uitlegvideo’s en livestreams. Ook leraren kunnen het materiaal gebruiken in voorbereiding op de examens. En voor ouders en bijlesdocenten is het fijn om te kunnen helpen en te weten wat de leerlingen moeten weten.

Op lerenvoorhetexamen.nl vind je per schooltype en voor de verschillende vakken verschillende soorten ondersteuning.

  • De syllabus van het schoolvak is herschreven naar begrijpelijke taal zodat duidelijk is wat de leerling moet weten en kunnen voor het centraal examen. Ook vind je hier een handige checklist met de onderwerpen van het eindexamenvak.
  • De oefenexamens en uitwerkingen per vak verwijzen vooral naar het examenkompas van Cito. Ook vind je verwijzingen naar de examens van 2015 tot en met 2019.
  • In de video’s vindt de leerling uitleg van de domeinen en subdomeinen van het examenvak.

Een samenwerking tussen belangrijke organisaties

Het LAKS adviseerde over de inhoud en hoe de website eruit moet zien. Cito hielp als expert met onder andere het examenkompas en leverde alle examens van 2015 tot en met 2019 om mee te kunnen oefenen. Leraren van FvOv en Platform VVVO gaven informatie over de examenvakken. Kennisnet en Wikiwijs zorgden voor website, teksten en projectmanagement.

Maar wanneer zijn de examen, en wanneer zijn de herkansingen? Een handig overzicht van alle examens vind je bijvoorbeeld op: examenoverzicht.nl ▶️

Lees ook: Schooltv helpt met examenuitleg ▶️ 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud