Drie leuke podcasts

Luistertip: podcasts voor jou, podcasts voor je kinderen

Heeft jouw gezin het plezier van podcasts al ontdekt? Gezin&Corona tipt een paar favorieten voor onderweg en thuis.

Wat is een podcast?

Een podcast is een audio-serie waar je je op kunt abonneren. Podcasts zijn er in alle soorten en maten en in alle talen en onderwerpen. Als je houdt van hoorspelen, interview-series, zelfhulpgoeroes in gesprek met experts, het is er allemaal. Zie het als een soort radio ‘op verzoek’. De meeste podcasts zijn gratis te downloaden en te beluisteren in je telefoon of op je computer. Waar je wilt en wanneer je wilt.

luister een podcast over opvoeden Opvoeden – ‘Ik ken iemand die…’

‘Ik ken iemand die…’ gaat over opvoeden en ouderschap. De 80e aflevering is intussen gemaakt. Alex, Anne, Hanneke en Nynke praten in elke aflevering met een (ervarings-)expert om superhandige opvoedtips te ontfutselen. Herkenbaarheid en leedvermaak gegarandeerd. En ze delen natuurlijk sterke ‘Ik ken iemand die…’ verhalen. De afgelopen weken maakten ze speciale quarantaine-specials. Daarvoor maakten ze samen met De Family Factory een vierdelige special over scheiden.
Luister naar ‘Ik ken iemand die…’

de waaanzinnige podcasts deelt boekentips van kinderenKinderboeken – De Waanzinnige Podcast

In elke aflevering vertelt een kind zelf over zijn/haar lievelingsboek. Zo hoort jouw kind van andere kinderen waarom een boek zo leuk is. Elke aflevering is tussen de 5 en 10 minuten. Veel gegiebel, gezellige geluidseffecten en natuurlijk een fragment uit het boek.
Luister naar De Waanzinnige Podcast

Wetenschap – Onmisbare uitvindingen

‘o-o-o-o-o-Ohnmisbare uitvindingeeeeeeen’ klinkt het aan het begin van elke aflevering. Of het nu gaat over de lift, het paspoort of een andere uitvinding, de vraag is elke keer: is deze uitvinding echt onmisbaar? Feitjes, liedjes én leuke gesprekken!
Luister naar Onmisbare uitvindingen

Geschiedenis – Toen was ik twaalf

Willem Wever plaatste in maart 2020 de eerste afleveringen van ‘Toen was ik twaalf’, waarin spannende verhalen worden verteld die echt gebeurd zijn. De Bijlmerramp, het laatste concert van Doe Maar… soms ben je zonder het door te hebben, deel van een grote gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis.
Luister naar Toen was ik twaalf

UItgeluisterd? Op de podcast-pagina van Zapp vind je nog meer inspiratie!

Wat is jouw favoriete podcast? Tip ons! 

Foto: (c)  macrovector / Freepik

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud