Neem een boek of geef een boek bij een minibieb

Minibieb: neem een boek, geef een boek

Nu de echte bibliotheek gesloten is, is het leuk om eens op zoek te gaan naar een minibieb of buitenboekenkast bij jou in de buurt  

Een minibieb of minibibliotheek is een plek waar iedereen gratis boeken kan pakken en achterlaten. Vaak is een minibieb een klein huisje, een hokje of kastje bij mensen aan de gevel of in de voortuin. Ook scholen, cafés, kerken en buurthuizen hebben soms een eigen minibieb. Een KinderzwerfboekStation is eigenlijk hetzelfde, maar dan specifiek gericht op kinderen. 

Neem een boek, geef een boek 

Het idee is simpel. Zie je een boek in het kastje dat je wilt lezen, neem het dan mee. Heb je zelf boeken over? Zet ze in de boekenkast zodat ze door iemand anders gevonden kunnen worden. Zeker nu zijn kinderboeken voor beginnende lezers van harte welkom.  

Ook bij jou in de buurt?  

Minibiebs of buitenbiebs vind je makkelijk via www.minibibliotheek.nl. Je leest er ook hoe je zelf een minibieb kunt starten. Ook www.nudge.nl/projects/boekenkast/ heeft handige tips voor als je zelf een boekenkastje wilt plaatsen. Je buren zullen je dankbaar zijn.  

 

Foto © minibibliotheek.nl 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud