Move Maatjes helpen kinderen bij het schoolwerk thuis

Move Maatje helpt bij schoolwerk

Vind je het lastig om je kind goed te begeleiden bij het schoolwerk? Een Move Maatje kan helpen!

De scholen zijn weer open! Docenten en leerlingen kunnen elkaar weer zien en spreken, maar voorlopig staan de tafeltjes nog anderhalve meter uit elkaar, zijn er looproutes en ook de mondkapjes gaan mee in de schooltas.

Stichting Move biedt alle leerlingen van Nederland de mogelijkheid om begeleid te worden door een online maatje. Met Move Maatje krijgt een leerling een extra steuntje in de rug! Move koppelt een student/young professional aan een leerling. Het hoofddoel: contact maken! Tweemaal per week gedurende vier weken (indien gewenst langer) neemt de vrijwilliger via Skype of (video)telefoon contact op met jouw zoon of dochter. Per keer is er ongeveer een half uur de tijd voor een praatje en hulp waar nodig bij schoolopdrachten.

Challenge

Daarnaast is er elke week een leuke challenge! Bijvoorbeeld: maak elke dag een foto van iets moois/leuks in je omgeving en deel deze met elkaar. De opdrachten zijn leuk, luchtig en sluiten aan op de thema’s waar Move zich op richt: verbinding en contact maken, talentontwikkeling en maatschappelijke participatie.

Contact

Lees meer over Move Maatje op: https://www.stichtingmove.nl/maatje/

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud