ga wijs op reis en check de regels

Ga je naar het buitenland? Ga wijs op reis

Handige bronnen en checks voor als je reisplannen hebt.

Het is weer mogelijk om reizen te plannen naar het buitenland. Maar let op: er zijn landen waar je nog niet naartoe kunt en landen die reizigers vanuit Nederland extra regels opleggen. Het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) maakt het mensen vanaf 1 juli makkelijker om binnen de Europese Unie te reizen. In Nederland wordt hiervoor de CoronaCheck app uitgebreid.

Heb je reisplannen, bereid je dan goed voor:

  • Ga alleen naar landen met minimaal een groen of geel reisadvies. De kleurcode geeft een idee van de veiligheidsrisico’s, de gezondheidsrisico’s en de coronamaatregelen in een land of gebied.
  • Zorg dat je de corona-regels kent voor alle landen waar je doorheen reist. In andere landen gelden vaak andere regels voor groepen, mondkapjes en dergelijke.
  • Sluit een goede reisverzekering af en kijk goed waar je recht op hebt.
  • Blijf ook tijdens de vakantie op de hoogte van veranderingen in de regels.

Handige bronnen

De situatie in een land kan snel veranderen, ook in Nederland. Lees daarom voor je gaat boeken en voor vertrek de reisadviezen. Volg het reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl, download de BZ Reisapp en meld je aan bij de 24/7 Informatieservice van Buitenlandse Zaken. Dan krijg je meteen een melding als de situatie in jouw vakantieland verandert.

Foto: Nathalie on Unsplash

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud