Op vakantie in eigen huis

Op vakantie naar Gran Balconia of Achtertuinië

Lang weekend in zicht, maar een paar dagen weg zit er niet in? Ga op vakantie in eigen huis!

Het lekkerste bed, een wc zonder een rij ervoor en eten waar je geen buikkramp van krijgt. En, je hoeft er niet eens je koffer voor in te pakken! Een vakantie in eigen huis is eigenlijk helemaal niet zo gek. Maar hoe zorg je nu voor dat échte vakantiegevoel?

Ga offline

Bellen met collega’s, een mailtje naar een klant of videobellen met de juf. Ondanks dat het leven zich fysiek nogal op één plek afspeelt, zijn we met onze aandacht vaak elders. Ook vermengt het privéleven zich steeds meer met het werkleven en andersom, waardoor je het gevoel kunt hebben nooit klaar te zijn met werken.

Zet daarom dit weekend je telefoon even op stil en je mail uit. Geniet van je gezelschap, de vogels in de bomen en de stilte zonder digitale geluiden.

Koop lekkers

Een ijsje op het terras, een frietje op het strand. Op vakantie sta je het jezelf veel sneller toe om van iets te genieten, bijvoorbeeld van lekker eten en drinken. Dat kan thuis natuurlijk ook! Sla wat extra lekkers in, iets dat je niet vanzelfsprekend in huis hebt.

Verzin een land

In welk land zijn jullie op vakantie? Verzin een lievelingsland en doe alsof je er ook echt bent! Kook een typisch lokaal gerecht, draai de volksmuziek, leer samen tellen tot tien en alsjeblieft en dankjewel zeggen.

Picknicken

Je kunt natuurlijk gewoon aan de eettafel ontbijten of lunchen. Maar je kunt er ook iets bijzonders van maken! Leg een picknickkleed in de tuin of op het balkon en vul een mand vol lekkers. Een andere plek maakt de maaltijd al bijzonder!

Tent opzetten

Op vakantie in Achtertuinië? Maak er een echte vakantie van en zet de tent op! Een avontuur voor jong en oud. Mocht het ’s nachts toch te koud worden of het luchtbed lek zijn, dan lig je zo weer in je eigen bed.

Kaartje sturen

Bij een vakantie hoort ook het sturen van kaartjes naar het thuisfront. Schrijf op waar jij allemaal zo van geniet en wat je ziet. De afzender is vast blij om iets van je te horen en wellicht breng je hem of haar wel op een goed idee!

Fijne huisvakantie!

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud