Premier Rutte tijdens de persconferentie

Rutte: ‘Houd je aan de regels, coronavirus maakt gevaarlijke opmars’

Het is zeer belangrijk dat we met z’n allen de regels blijven handhaven, anders laait het coronavirus weer op. Premier Rutte benadrukte die boodschap in zijn persconferentie.

Premier Rutte hield donderdagavond 6 augustus voor het eerst sinds weken weer een persconferentie over het coronavirus. Daarin sprak hij zijn zorgen uit over het slecht naleven van de coronaregels, waardoor het virus weer oplaait. Op steeds meer plekken zijn zogenaamde ‘brandhaarden’; een sterke toename van een coronabesmetting doordat mensen te dicht bij elkaar hebben gezeten op feestjes of in een café. Rutte riep daarom nogmaals op om drukke plekken te vermijden.

‘Jongeren, neem je verantwoordelijkheid’

Een speciaal beroep deed Rutte op de jongeren. ‘Ook jullie kunnen ziek worden of het virus meenemen en andere mensen die kwetsbaar zijn, zoals je ouders of opa en oma, besmetten.’

Belangrijkste aandachtspunten

Grote veranderingen zijn er – op dit moment – nog niet. Dit waren de belangrijkste aandachtspunten uit de persconferentie:

  • Bij bezoek aan een horecagelegenheid moet je je naam en contactgegevens doorgeven. Zo kan de GGD makkelijker mensen opsporen, mocht er sprake van een besmetting zijn.
  • Reizigers die uit een risicogebied komen (code Oranje), moeten bij thuiskomst twee weken in quarantaine.
  • De introductieweken voor aankomende studenten moeten zoveel mogelijk online gebeuren.
  • Burgemeesters mogen eigen maatregelen nemen. Zo is er al een mondkapjesplicht in delen van Amsterdam en Rotterdam.

Beeld: persconferentie NOS

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud