online loket bij zorgen en eenzaamheid

Steunpunt coronazorgen: online loket voor iedereen met zorgen over de coronacrisis

Voor de één hebben de maatregelen grote gevolgen in het dagelijks leven. De ander raakt het wat minder. Maak jij je zorgen of pieker je over de gevolgen van de coronacrisis? Het RIVM heeft een online steunpunt voor iedereen die vragen heeft of zich zorgen maakt. Steunpunt Coronazorgen geeft betrouwbare informatie en doorverwijzingen naar hulpinstanties. Het online loket is verdeeld in drie thema’s: ‘Ik heb zorgen’, ‘Ik help een ander’ en ‘Ik werk in de zorg’.

Steunpunt Coronazorgen➡️

steunpunt coronazorgen

Voor wie is het steunpunt?

Het Steunpunt Coronazorgen is er voor iedereen die het zwaar heeft door de gevolgen van het coronavirus. Bijvoorbeeld als je zelf corona hebt gehad. Of een dierbare in je omgeving. Of als je in de zorgverlening werkt. Maar ook als je door deze crisis het gevoel hebt dat je je vooruitzichten op de toekomst kwijt bent.

Aandacht voor elkaar 

Het steunpunt is onderdeel van de landelijke campagne ‘Aandacht voor elkaar’. Het doel van deze campagne is dat mensen elkaar aandacht geven en stil staan bij het verdriet dat het coronavirus heeft veroorzaakt.

Eenzaamheid

Naast het steunpunt is er ook een landelijke campagne Een tegen eenzaamheid om eenzame mensen samen te brengen met mensen die iets willen doen voor iemand die zich eenzaam voelt.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud