structuur is het nieuwe toverwoord

Structuur is het nieuwe toverwoord

In een schooldag zit een vast ritme. Als het thuis lukt een vast plan voor de doordeweekse dagen te maken scheelt dat veel gedoe.

Een dagplanning helpt!

Je hoort vaak dat kinderen structuur nodig hebben. Dat klopt. Maar ook volwassenen vinden het prettig om de dagindeling te weten. Een vaste volgorde van activiteiten op de dag is fijn, juist nu!

Een schooldag verloopt volgens een vastliggend plan. Misschien kun je de dagindeling van school nog een beetje aanhouden. Maak een mooi weekschema en plak dit op de koelkast of de kamerdeur. Daarmee geef je je kind (en jezelf!) houvast. Noteer per dag ook de bijzondere dingen,: kamer opruimen of het konijnenhok schoonmaken. Vergeet het telefoontje naar opa en oma niet.

Tip: neem een vaste schermpjestijd op in jullie dagplan. Bijvoorbeeld: om 17:30 tot 18:00 uur mag iedereen even tijd besteden aan tablet, game of tv. Dan weten de kinderen altijd wanneer het er tijd voor is.

Heb jij al een mooi schema gemaakt? Deel dit dan vooral met jouw vrienden. Zo help je elkaar. En… stuur ons een mooi fotootje toe. Dan delen wij deze ook.

 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud