inspiratie voor de kerstvakantie

Tien wintertips voor uit en thuis

Knutselen, buiten struinen, koken, online speuren: met deze tien tips komen Haagse gezinnen de winter wel door!

1. ✂️ Heel veel knutselen
De website van Leukmetkids biedt heel veel inspiratie. Knutselen, juffendag, koken, dagjes uit, verjaardagsfeestjes en nog veel meer. Zet deze maar meteen in je favorieten: creatief met kerst.

2. 🪚 Een bijenhotel maken
Om de natuur een handje te helpen kun je samen met je kinderen een bijenhotel maken met de instructies op natuurwerkdag.nl. Omdat er (elektrisch) gereedschap aan te pas komt is ouderlijk toezicht wel gewenst.

3. 🌏 Ga virtueel op reis
Dromen jullie van een reis naar Australië, Japan of New York? Reis er maar heen met Google Earth. Of hebben je kinderen het op school pas gehad over de Romeinen? Breng dan een virtueel bezoekje aan Rome en maak met ‘pins’ een kaart van alle plekken, fonteinen, pleinen en ruïnes die je in de toekomst nog eens wil zien.

4. 🎨 Creatief met kunst
Kijk eens op de digitaal mag bewerken. Inclusief een tool waarmee je oude kunstwerken kunt bewerken tot iets nieuws.

5. 🖼 Meer musea
Houden jouw kinderen wel van een museum? Een groot aantal musea zijn digitaal te bekijken en dat is in deze coronatijden best handig en leuk. Daarnaast bieden tal van musea leuke dingen om je kinderen bezig te houden, zoals het Van Gogh museum, het Mauritshuis in Den Haag, bekijk de video’s (en meer) van het Openluchtmuseum of bezoek de mummies in het British Museum in Londen.

6. 🔍 Online speurtocht
Webkwesties zijn online speurtochten waarmee kinderen hun informatievaardigheden oefenen. De thema’s variëren van lente tot wilde dieren, en van Escher tot Anne Frank.

7. 🐾 Natuur- en milieueducatie
De afdeling Natuur- en milieueducatie van de Dienst Stadsbeheer Den Haag heeft een geweldige site. Hier vind je het Ontdekpakket voor in en om het huis, waarmee kinderen direct aan de slag kunnen. Je kunt ook één van de Haagse stadsboerderijen bezoeken. Daar worden ook vaak leuke activiteiten georganiseerd en ben je er even lekker uit.

8. 🐿 Naar buiten de natuur in
>Op Natuurmonumenten.nl  is een speciale pagina voor kinderen. Laat je kinderen een sneeuwbol of bloembommetjes maken, of kies een van de andere 260 speeltips.

9. 🎧 Podcasts
Podcasts zijn tegenwoordig ook ruim voorhanden voor kinderen. Tijdens het luisteren van een podcast kun je lekker samen tekenen, knutselen of een grote treinbaan bouwen. Een leuk overzicht, verdeeld in drie leeftijdscategorieën, vind je op Kinderpodcasts.nl.

10. 🎯 Den Haag voor kids
Ook Den Haag heeft allerlei leuk vermaak voor kinderen. Laat ze eens kennis maken met de stad waarvoor je werkt. Knutselen, lezen, zien en doen. Op de website van denhaag.com vind je het allemaal! Let op: niet alle tips op deze site gratis.

Meer kerstvakantietips vind je in dit artikel: Toptips van ouders: 14 x inspiratie voor de kerstvakantie

 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud