Tips om de citos te oefenen met je kind

Toetstijd! Oefenen voor de cito’s, of juist niet?

Mei en juni zijn voor de basisscholen traditioneel de toetsmaanden. Als je kind nerveus is voor de citotoetsen kun je er dus voor kiezen om samen wat vragen te oefenen. We zetten een paar manieren op een rijtje, met dank aan de openbare bibliotheek.

Wel of niet oefenen? 
Niet alle kinderen hebben er iets aan om de cito’s te oefenen. Wordt jouw kind er alleen maar nerveuzer van, of is je kind er zelf niet zo mee bezig, dan is oefenen misschien helemaal niet nodig, of werkt het juist tegen. Elk kind is anders. Kijk daarom goed naar je kind en wat jouw zoon of dochter nodig heeft. Zorg in ieder geval voor genoeg slaap, beweging, gezond eten en een goede sfeer in huis. Dat helpt de concentratie!  Want, het is maar een toets!

Boeken 
Als je kind lid is van de openbare bibliotheek kun je daar oefenboeken lenen van verschillende uitgevers. In de boeken vind je oefenvragen in de stijl van de cito’s, voor taal en rekenen. Voor kinderen is het lidmaatschap van de bibliotheek gratis en dus het lenen van deze oefenboeken ook!
Deze oefenboeken leen je in de bieb ▶️

Online
Op internet vind je ook materiaal, zoals de oefenbladen en de online vragen van Junior Einstein. Kinderen die lid zijn van de bibliotheek kunnen gratis oefenen met Junior Einstein. Junior Einstein is een online leeromgeving voor alle vakken, van aardrijkskunde en begrijpend lezen tot taal en verkeer. Er zijn aparte oefeningen voor het oefenen met de toetsen van Cito en IEP. Je kunt inloggen met de gegevens van je lenerspasnummer en wachtwoord.
Inloggen bij Junior Einstein via de bibliotheek ▶️

Meer handige tips
Hoe bereid je je voor op de toets? In het blog van Junior Einstein vind je nog meer tips voor vóór, tijdens en na de toets.
Naar de tips ▶️ 

 

Beeld (c) Junior Einstein 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud