Jongeren worden individueel opgeroepen om vaccinatie te halen

Vaccinaties 9-jarigen opgestart

Het JGZ start vanaf woensdag 16 september 2020 weer met de vaccinaties voor 9-jarigen. Via de post krijgen kinderen hiervoor een uitnodiging.
Met de juiste vaccinaties zijn baby’s en kinderen goed beschermd tegen ernstige infectieziekten, zoals difterie, bof en polio. Doordat we in Nederland vaccineren komen deze ziekten hier bijna niet meer voor. Polio is hier zelfs helemaal verdwenen!

Voor de meeste ziekten is meer dan 1 prik nodig om genoeg beschermd te zijn. De DTP-BMR voor negenjarigen zijn herhalingen van prikken die je kind op jonge leeftijd ook heeft gekregen. Bij de afspraak voor negenjarigen krijgen kinderen een dubbele prik: DTP en BMR.

  • DTP  is tegen difterie, tetanus en polio
  • BMR is tegen bof, mazelen en rodehond

Je kind voorbereiden
De meeste kinderen vinden het spannend om een prik te krijgen. Een goede voorbereiding kan ze helpen. Ook ouders zelf zien er best tegenop. Wat kun je als ouder doen? Op ‘Loes’, een website van de GGD Twente, vind je goede tips.

Meer weten over de vaccinaties? Bekijk het filmpje hieronder, of bezoek de site van het JGZ https://www.jgzzhw.nl/onze-zorg/vaccinaties 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud