het landelijke nummer om te bellen bij klachten is 0800-1202

Landelijk nummer 0800-1202 voor coronatesten

Vanaf maandag 1 juni kun je bellen het het landelijke nummer 0800-1202 als je klachten hebt die passen bij de symptomen van corona.

Heb je klachten zoals hoest of koorts en denk je dat je corona hebt? Dan blijf je thuis (of op je vakantieadres) en laat je je testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Door iedereen met klachten te testen wordt snel duidelijk waar het virus eventueel oplaait en kunnen snel maatregelen genomen worden.

Welk nummer kun je bellen?

Om een testafspraak te maken is vanaf 1 juni een landelijk gratis telefoonnummer beschikbaar. Het nummer 0800-1202 is zeven dagen per week van 08:00 uur tot 20:00 uur te bellen om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt.

het landelijke nummer om te bellen bij klachten is 0800-1202

Het telefoonnummer is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft passend bij het coronavirus. Je krijgt een aantal vragen over je klachten. Je krijgt de tijd en plaats te horen waarop de test wordt afgenomen. In principe word je de volgende dag getest. Binnen 48 uur wordt je gebeld over de uitslag. Ben je besmet, dan start de GGD een bron- en contactonderzoek. De uitslag vertelt niet of je het virus al hebt gehad (de antistoffentest), maar laat zien wie nu ziek is en hoe het virus nu rondgaat in Nederland.

 

Tip: Uitleg van Steffie

heldere uitleg over de coronatest

Het nieuws over corona is soms moeilijk te volgen. Wil je in je eigen tempo, in simpele woorden uitleg over de coronatest? Kijk dan mee met Steffie. Extra handig: je kunt Steffie zelfs op ‘pauze’ zetten als dat nodig ishttps://corona.steffie.nl

 

Algemene informatie van de rijksoverheid over testen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/afspraak-maken

 

Beeld: Freepik

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud