Vergoeding van het Jeugdfonds

Sporten en creatief bezig zijn is goed voor kinderen. Maar de kosten van contributie, kleding, een instrument, etc. kunnen flink oplopen. Als je dit niet kunt betalen, dan helpt Jeugdfonds Sport en Cultuur. Op die manier kunnen alle kinderen meedoen.

Ouders met een laag inkomen kunnen een vergoeding krijgen voor de kosten van bijvoorbeeld een sportvereniging of muziekles. Per kind mag een sportaanvraag én een cultuuraanvraag worden ingediend. De vergoeding is maximaal €325 per jaar voor sporten en maximaal €450 per jaar voor culturele activiteiten.

Voorwaarden

Om een vergoeding van het Jeugdfonds Sport en Cultuur te kunnen krijgen, gelden wel een aantal voorwaarden. Zo moet je kind jonger zijn dan 18 jaar, je moet wonen in Delft en je inkomen mag niet hoger zijn dan 110 procent van de bijstand.

Aanvragen

Als ouder kun je niet zelf een aanvraag doen voor een vergoeding, dit doet een tussenpersoon zoals een buurtsportcoach van Delft voor Elkaar, je huisarts of een leerkracht op school. Wanneer de aanvraag wordt toegekend, betaalt het fonds het geld direct aan de sport- of muziekwinkel of -vereniging. Het geld wordt dus niet op je rekening gestort.

Kijk voor meer informatie op de webpagina over het Jeugdfonds.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud