voorleestips bij de voorleesdagen

Voorlezen: daar word je blij van!

Voorlezen is gezellig, het is knus, het maakt je leuker en bovendien is het goed voor de woordenschat en taalontwikkeling van je kindje. Hoe kies je een leuk en geschikt boek? En hoe maak je van voorlezen iets om elke dag weer naar uit te kijken? Eind januari zijn de Nationale Voorleesdagen, en maken we lekker veel tijd voor een boekje met de kinderen.

Tips voor voorlezen

Vanaf welke leeftijd kun je voorlezen? Baby’s vanaf 2 maanden oud kun je al voorlezen. Er zijn speciale boekjes die zacht zijn en knisperen. Voorlezen gaat dan om het fijne moment samen, waarin je baby naar jouw stem kan luisteren. Kijk maar eens op Boekstart.nl ➡️

Wil je beginnen met voorlezen, maar weet je niet goed hoe, kijk dan eens bij de voorleestips➡️ op de website van de Nationale Voorleesdagen.

Wanneer en waar lees je voor? Lees voor op een vast moment,  op een gezellige plek en met zo weinig mogelijk kans op afleiding. TV en radio uit, mobieltjes opgeborgen. Zo wordt voorleestijd is de tijd waarin je samen kunt genieten en in het verhaal duiken.

De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van woensdag 20 januari t/m zaterdag 30 januari 2021. Tijdens deze jaarlijkse landelijke voorleescampagne staat het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen centraal. Er zijn online verschillende activiteiten, maar je kunt het ook zelf aangrijpen als nieuwe start voor het voorlezen met je kind. Heb je tips voor andere ouders? Mail ons!

https://www.nationalevoorleesdagen.nl

 

 

 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud