Water-wandeltour

Hoe houden we in Delft droge voeten? Je komt erachter op de Delftse Water-wandeltour!

Op 22 maart, Wereldwaterdag, lanceerde Science Centre Delft in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland een Water-wandeltour door Delft. De tour leert je wat het Hoogheemraadschap, het IHE Delft (Institute of Water Education) en opleidingen aan de TU Delft doen om te zorgen dat Delft droog blijft.

Overal is water een belangrijk onderwerp. Twee duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties zijn dan ook ‘schoonwater en sanitair’ en ‘leven in het water’. Maar met name in Delft wordt er veel aandacht besteed aan waterproblematiek. Hier worden jonge mensen opgeleid tot watermanagers en ingenieurs en biedt het IHE ook masteropleidingen in dit thema aan voor studenten uit ontwikkelingslanden.

Waterwegen

Om meer aandacht te geven aan de waterontwikkelingen in Delft, is deze Water-wandeltour gemaakt. Tijdens de route is te zien hoe de waterwegen van de stad niet veel zijn veranderd sinds driehonderd jaar geleden. Op de Kruikiuskaart van 1712 zie je dit goed (zie afbeelding bovenaan).

De route van de Water-wandeltour gaat door de binnenstad van Delft en kun je vinden op de website van VVV Delft: https://www.delft.com/nl/routes. Hier is ook de lengte en duur van de wandeling te zien. Geniet wanneer je wil van deze tour of van vele andere routes die ook op de website te vinden zijn.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud