Zo bestel je de gratis zelftesten

Tussen 10 augustus en 1 september 2021 krijgt iedereen een brief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Daarin staat dat je per huishouden  2 gratis zelftesten kunt bestellen.

De zomervakantie is bijna voorbij. We gaan weer naar school en aan het werk en ontmoeten zo weer meer andere mensen.  Daarom blijft het belangrijk om ons aan de basisregels te houden. Ook is het goed wat vaker te testen. Doe (als je geen klachten hebt) een zelftest voordat je ergens naartoe gaat en laat je bij klachten altijd testen bij de GGD.

Wat is een zelftest?

De inhoud van de zelftestEen zelftest is een coronatest die je zelf thuis voor de zekerheid kunt gebruiken. Ook als je volledig bent gevaccineerd. De test bestaat uit een wattenstaafje, een buisje met vloeistof om het wattenstaafje in te doen en een plastic plaatje waar de test op kunt aflezen, de zogenaamde testcassette.

Kijk voor een eenvoudige uitleg van zelftesten op de website van de Rijksoverheid.

Als je coronaklachten hebt gebruik je geen zelftest. Maak dan een afspraak bij de GGD. Door te testen voorkom je dat het coronavirus zich ongemerkt verder kan verspreiden als je weer meer mensen ontmoet. Bijvoorbeeld als je naar een pretpark gaat, of terugkomt van vakantie en weer naar werk of school gaat.

In 5 stappen zelftesten bestellen

Als je de brief hebt ontvangen kun je deze 5 stappen volgen om 2 gratis zelftesten bestellen:

  1. Open de brief en lees de informatie goed door.
  2. Ga naar de website Zelftestenbestellen.nl en vul je unieke code in die in de brief staat. Druk op ‘Verstuur code’. Of scan de QR-code die je in je brief vindt.
  3. Vul je postcode in. Zo kan de website controleren of de code uit de brief bij jouw postcode hoort.
  4. Vink het vakje aan waarin je bevestigt dat je 2 gratis zelftesten wil ontvangen.
  5. Druk op de knop ‘Bevestig en Bestel’ om je bestelling definitief te maken.

Na 7 tot 10 dagen ontvang je de testen

Na de bestelling duurt het ongeveer 7 tot 10 dagen voordat de zelftesten bezorgd worden. De tests passen door de brievenbus. Je ontvangt de zelftesten in een envelop van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer weten over corona zelftesten

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud