Tips om je puber door coronatijd te helpen

Deze 4 tips helpen je puber vol te houden

Voor kinderen tot en met 12 jaar gelden veel coronaregels niet. Voor pubers blijft het voorlopig nog een kwestie van aanpassen en beperken. Vier tips om je puber te helpen met volhouden!

TIP 1 – Hoe gaat het vandaag?
Ook al laten ze dat niet meteen merken: eigenlijk vindt bijna iedere puber het fijn als je meeleeft. Als je af en toe vraagt hoe het gaat, even een kop thee. Gewoon doen, dus, ook al beginnen ze eerst te zuchten en te steunen en moet je vier keer roepen voor er reactie komt.

TIP 2 – Af en toe een extraatje
Zorg af en toe voor iets lekkers. Koop een klein cadeautje. Maak hun lievelingseten, of een smoothie voor tussendoor. Gewoon om te laten zien dat je hem of haar ook belangrijk vindt.

TIP 3 – Zorg voor structuur en afwisseling
Zonder sport en sociale afspraken zijn de weekenden misschien niet iets waar jullie erg naar uitkijken. Met je gezin kun je wel uitstapjes maken, maar liever spreken ze natuurlijk af met vrienden. Maak een plan voor de vrije dagen en de avonden. Zo help je hen houvast te vinden en valt er aan het eind van de week van alles te noemen wat gelukt is en leuk was. En daar kun je dan samen tevreden over zijn. Hoe fijn is dat…!

TIP 4 – #slimmerchillen
Hoe maak je van iets vervelends, iets uitdagends? De #slimmerchillenchallenge! Laat je puber een creatieve oplossing bedenken hoe hij of zij kan chillen met vrienden en zich tegelijkertijd aan de coronamaatregelen houdt. Bijdragen kunnen gedeeld worden via TikTok of Instagram (gebruik #slimmerchillen) of gemaild worden naar info@slimmerchillen.nl. Er zijn wekelijks prijzen te winnen!

Het is voor iedereen even volhouden. Maar laat je puber het niet allemaal alleen uitzoeken. Want voor hen én voor jou is het fijner als je elkaar niet uit het oog verliest.

Beeld: Tonny Tran, Unsplash

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud