Tips om je puber door coronatijd te helpen

Zo help je je puber vol te houden

Basisschoolleerlingen mogen weer naar school, maar voor pubers blijft het voorlopig nog thuisonderwijs. Tips om je puber te helpen met volhouden!

Terwijl het voor jou allemaal weer iets normaler wordt, blijft je puber nog wekenlang in (gedeeltelijke) lockdown. Want: ook volgende maand gaan zij écht nog niet fulltime naar school. Daarom: vier tips om je puber te helpen om het vol te houden.

TIP 1 – Hoe gaat het vandaag?
Ook al laten ze dat niet meteen merken: eigenlijk vindt bijna iedere puber het fijn als je meeleeft. Als je af en toe vraagt hoe het gaat, even een kop thee. Gewoon doen, dus, ook al beginnen ze eerst te zuchten en te steunen en moet je vier keer roepen voor er reactie komt.

TIP 2 – Af en toe een extraatje
Zorg af en toe voor iets lekkers. Koop een klein cadeautje. Maak hun lievelingseten, of een smoothie voor tussendoor. Gewoon om te laten zien dat je hem of haar ook belangrijk vindt.

TIP 3 – Zorg voor structuur en afwisseling
Maak aan het begin van elke dag een dagprogramma. Wanneer is er les? Wanneer huiswerk? Om half elf even samen koffiepauze? Wanneer is er tijd voor andere dingen en wat gaan ze dan doen? Uurtje sporten? Boodschappen? Even naar buiten? Zo help je hen houvast te vinden en valt er aan het eind van de dag van alles te noemen wat gelukt is. En daar kun je dan samen tevreden over zijn. Hoe fijn is dat…!

TIP 4 – #slimmerchillen
Hoe maak je van iets vervelends, iets uitdagends? De #slimmerchillenchallenge! Laat je puber een creatieve oplossing bedenken hoe hij of zij kan chillen met vrienden en zich tegelijkertijd aan de coronamaatregelen houdt. Bijdragen kunnen gedeeld worden via TikTok of Instagram (gebruik #slimmerchillen) of gemaild worden naar info@slimmerchillen.nl. Er zijn wekelijks prijzen te winnen!

Misschien is het voor iedereen even wennen. Maar laat je puber het niet allemaal alleen uitzoeken. Want voor hen én voor jou is het fijner als je elkaar niet uit het oog verliest.

Beeld: Tonny Tran, Unsplash

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Direct naar de inhoud